Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τhe Body Shop Χορηγός στις «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου»





Η The Body Shop International είναι μία Παγκόσμια εταιρία λιανικής πώλησης καλλυντικών προϊόντων με περισσότερα από 2.600 καταστήματα σε 66 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν 51 καταστήματα που προσφέρουν περισσότερα από 1.200 φυσικά προϊόντα ομορφιάς για τη γυναίκα και τον άνδρα.  

Υπήρξε η πρώτη εταιρία που εισήγαγε τα οφέλη του Δικαίου Εμπορίου στη βιομηχανία ομορφιάς, χρησιμοποίησε 100% ανακυκλωμένη συσκευασία στα προϊόντα της και επί σειρά ετών μάχεται και δημιουργεί εκστρατείες με πάθος για σοβαρά κοινωνικά θέματα που άπτουν την ανάληψη δράσης, όπως η εμπορία παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και η απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς. Επίσης πραγματοποιεί ουσιαστικές ενέργειες για την προστασία του Περιβάλλοντος 

Με έντονη δράση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει αναγνωριστεί από πολλές οργανώσεις όπως η Βρετανική RSPCA, Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals και έχει λάβει το διάσημο βραβείο RSPCALifetime Achievement Award 2009’, σε αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς της εταιρίας στην απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα.  

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο είναι έννοιες που ανέκαθεν αποτελούσαν γνώμονα για τις ενέργειες της The Body Shop και ο άνθρωπος βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο των δράσεών της 

Με ιδιαίτερη χαρά η εταιρία The Body Shop στην Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία της εικαστικού και ιστορικού τέχνης Ελένης Πολυχρονάτου στη δημιουργία του κοινωνικού project «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» που στόχο έχει την εφαρμογή ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης αγαθών, ρούχων και τροφίμων, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του κάτω από τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, εμπνέοντας και στην κοινωνία το πνεύμα της αλληλεγγύης, της βοήθειας και της ανταλλαγής που επιβάλλεται να αναδεικνύεται στη σημερινή πραγματικότητα. 

Η The Body Shop διέθεσε την Παρασκευή 17/5/2013, 40 τσάντες με περισσότερα από 80 προϊόντα πρώτης ανάγκης σε κεντρικά σημεία του Δήμου Κορυδαλλού που βρίσκονται τα έργα τέχνης «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου», στο Δημαρχείο, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, στο ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της στους συνανθρώπους μας που καθημερινά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαβίωσή τους.  
Από τα μέσα Ιουνίου θα συνεχίσουμε την προσφορά προϊόντων και στους υπόλοιπους Δήμους στους οποίους θα επεκταθεί η δραστηριότητα αυτή προκειμένου να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας.   

Στη The Body Shop πιστεύουμε ότι η ομορφιά πηγάζει από την καρδιά των ανθρώπων. Για εμάς ομορφιά είναι να δείχνεις καλά, να νοιώθεις καλά και να κάνεις καλό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου