Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η NIVEA πιο κοντά στους νέους με το διαγωνισμό Young Business Talents





Για περισσότερα από 100 χρόνια η NIVEA φροντίζει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των οικογενειών και είναι εκεί σε κάθε στιγμή της ζωής τους.
Στόχος της NIVEA είναι να στέκεται δίπλα στους καταναλωτές της και να τους βοηθάει με συνέπεια, για αυτό το λόγο η ιστορική μάρκα απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το διαγωνισμό Young Business Talents. Με το πρόγραμμα αυτό επιθυμεί να προσφέρει απτή βοήθεια στους νέους που δεν έχουν σαφή ιδέα για το μέλλον τους και να τους κατευθύνει έτσι ώστε να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους στο μέλλον.

Με έναρξη το Νοέμβριο του 2013 και λήξη στο τέλος Φεβρουαρίου του 2014, οι μαθητές λυκείων, ηλικίας 15-18 ετών, θα μπορούν να κάνουν πρακτική με σκοπό να προετοιμαστούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, χάρη στον 3ης γενιάς προσομοιωτή επιχείρησης που αναπτύχθηκε από τη Praxis MMT και θα ενεργοποιηθεί δωρεάν σε 1.900 σχολεία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της NIVEA.

Ο προσομοιωτής θα διαθέτει ένα πειραματικό εργαστήριο όπου οι μαθητές θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον τομέα των οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων σε όλα τους στρατηγικούς τομείς που σχετίζονται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων: finance, human resources, product management και marketing.

Τα ινστιτούτα και το διδακτικό προσωπικό θα είναι σε θέση να πηγαίνουν τη διδακτική διαδικασία ένα βήμα μπροστά, επιτρέποντας στους μαθητές να κάνουν πρακτική και να εφαρμόσουν τη θεωρητική τους γνώση σε εικονικά σενάρια που μιμούνται με ακρίβεια πραγματικές συνθήκες, όπως συμβαίνει με τους 3ης γενιάς προσομοιωτές.

Ο διαγωνισμός Young Business Talents συνίσταται στην ομαδική συμμετοχή, έτσι ώστε οι μαθητές να ηγούνται των εικονικών επιχειρήσεών του και να λαμβάνουν σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις, συναγωνιζόμενοι τις «εταιρίες» που εκπροσωπούνται από τις άλλες ομάδες μαθητών. Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από διάφορα στάδια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ομάδες θα λαμβάνουν βαθμολογία. Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης, το Μάρτιο του 2014, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ανάδειξη των πιο επιτυχημένων ομάδων, οι οποίες θα λάβουν ένα βραβείο αξίας 10.150 ευρώ.

Οι καθηγητές και οι μαθητές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν να επισκεφτούν το website www.youngbusinesstalents.com/gr μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου