Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η The Body Shop κέρδισε το Βραβείο Responsible Business in the Community 2013










Η The Body Shop ανακηρύχθηκε νικήτρια στο Citi International Award στην κατηγορία Business στο ετήσιο Community Responsible Business Awards Gala Dinner που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall, για την ανάδειξη των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν υπεύθυνο έργο και διαδραματίζουν θετικό ρόλο στην κοινωνία, σηματοδότησε την κορύφωση των 2013 Responsible Business Awards. Το εξαιρετικά αυτό σημαντικό βραβείο τιμά τα καινοτόμα παραδείγματα του τρόπου που οι επιχειρήσεις γίνονται μοχλός για θετική διαφορά στην κοινωνία υιοθετώντας υπεύθυνη συμπεριφορά στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

Η βραβευμένη πρωτοβουλία της The Body Shop, το πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες, δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει ότι 25.000 εργάτες σε μη προνομιούχες κοινότητες κερδίζουν ένα δίκαιο μισθό. Το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες παρέχει στη The Body Shop τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες και αυξάνει τις πωλήσεις στο 90% των προϊόντων της.

Το ακροατήριο των 1.000 ατόμων συγκεντρώθηκε στο Royal Albert Hall, και ανάμεσά τους παρευρέθησαν οι CEO μερικών από τα μεγαλύτερα brands του Ηνωμένου Βασιλείου, μικρότερου βεληνεκούς εταιρίες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωνικές ομάδες. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε από την Joanna Lumley και τον βραβευμένο με Bafta Award ηθοποιό και κωμικό James Corden, οι καλεσμένοι διασκέδασαν με τους νεαρούς performers από την Emerald Music School Choir του Νοτιανατολικού Λονδίνου. Η βραδιά υποστηρίχτηκε από την εταιρία Marks & Spencer, 2012 Responsible Business of the Year.

Ο Mark Davis, Community Fair Trade Director της The Body Shop ανέφερε: “To Trade not Aid ήταν η φιλοσοφία της Dame Anita Roddick, Ιδρύτριας της The Body Shop που πίστευε ότι θα ήταν ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστεί η φτώχεια.
Το όραμα αυτό έδωσε σάρκα και οστά στο πρωτοποριακό μας πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες, το πρώτο στη βιομηχανία ομορφιάς. Δεν το κάνουμε γιατί είναι της μόδας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά. Στέκομαι σήμερα υπερήφανος, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της The Body Shop σε όλο τον κόσμο και γιορτάζουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο καθώς και τα περισσότερα από 25 χρόνια του προγράμματος Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες.”

Ο Francesco Vanni dArchirafi, CEO της Citi, Chair of Business στην Community International Leadership Team, ο οποίος παρουσίασε το βραβείο, ανέφερε: “Μέσω του προγράμματος ‘Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες’ η The Body Shop διασφαλίζει ότι 25.000 εργάτες σε μη προνομιούχες κοινότητες κερδίζουν ένα δίκαιο μισθό για να στηρίξουν τις οικογένειές τους –ωφελούνται άμεσα περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι ετησίως και στηρίζει την εκπαιδευτική δραστηριότητα 6.400 παιδιών. Προσελκύει πελάτες, κινητοποιεί το προσωπικό και διασφαλίζει την ύπαρξη μίας αξιόπιστης αλυσίδας ανεφοδιασμού. Η The Body Shop είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής των μικρών παραγωγών – επιδεικνύοντας πραγματικές ικανότητες ηγεσίας στην αντιμετώπιση των θεμάτων στην ατζέντα της Millennium Development Goals. Οι κριτές πίστεψαν ότι το πρόγραμμα αυτό αλλάζει τη βιομηχανία, καθώς έχει επηρεάσει εξαιρετικά θετικά και τον όμιλο LOreal, στον οποίο ανήκει”. 

Ο Stephen Howard, Chief Executive, Business in the Community, ανέφερε: “Τα Responsible Business Awards προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και φέρνουν στο προσκήνιο εκείνες τις εταιρίες που κάνουν μία αυθεντική διαφορά και δημιουργούν πραγματική αλλαγή κάνοντας πράξη τις αξίες τους. Οι βραβευμένες εταιρίες προέρχονται από ποικίλες κατηγορίες, αλλά μοιράζονται την ήσσονος σημασίας υπευθυνότητα της ηγεσίας καθώς και την θέληση να θέσουν σε νέες βάσεις την παραδοσιακή επιχειρηματική πρακτική και να έχουν μία γνήσια δέσμευση στο να υιοθετούν πρωτοποριακές λύσεις σε μερικά από τα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας. Η The Body Shop θα πρέπει να είναι υπερήφανη που κέρδισε το Βραβείο Citi International Award και που επιδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μία δύναμη για το κοινό καλό.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου