Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τα νέα αρώματα ΚΟΡΡΕΣ

VELVET ORRIS/VIOLEΤ/WHITE PEPPER
 MOUNTAIN PEPPER/BERGAMOT/CORIANDER POUR HOMME

Δύο νέες αφίξεις στη συλλογή αρωμάτων ΚΟΡΡΕΣ –το διακριτικά απαλό, σχεδόν μυστικιστικά εκλεπτυσμένο VELVET ORRIS/VIOLEΤ/WHITE PEPPER και το κλασσικά αρρενωπό MOUNTAIN PEPPER/BERGAMOT/CORIANDER με έντονο ξυλώδη χαρακτήρα.

Αρωματικά μείγματα που ισορροπούν ανάμεσα στην πολυτέλεια και στην απλότητα, στο σύγχρονο και στο κλασικό. Το VELVET ORRIS/VIOLEΤ/WHITE PEPPER, θηλυκό άρωμα γλυκών ανθών με oriental προσανατολισμό μέσα από τον εξεζητημένο συνδυασμό των Ίριδα, Βιολέτα, Cranberry, Χαβιάρι και Πορτοκάλι.
Το MOUNTAIN PEPPER/BERGAMOT/CORIANDER ένα διαχρονικό ανδρικό άρωμα που εκπέμπει τη στιβαρότητα του ξύλου, ανάμεσα σε νότες από Περγαμόντο, Κορίανδρο, Λεβάντα, Δαμάσκηνο και Μήλο.

Συνθέσεις υψηλής αρωματοποιίας, οι δύο νέες αφίξεις, όπως και τα υπόλοιπα αρώματα της συλλογής, δανείζονται το όνομά τους από τις κυρίαρχες νότες τους, ενώ η έμπνευσή τους προέρχεται και πάλι από τη φύση. Καρυκεύματα, καρποί και φρούτα, άνθη και ξύλο. Αγαθά της φύσης, αλλά και πολύτιμα εμπορεύματα άλλων εποχών, η αξία των οποίων προσομοιάστηκε συχνά με το χρυσό.

Η φυσική κατεύθυνση είναι κοινός παρoνομαστής της σειράς Άρωμα ΚΟΡΡΕΣ –φόρμουλες χωρίς phthalates, polycyclic-musk compounds [PCM] και nitro-musks, ουσίες χαρακτηριστικές στους διαλύτες και στα σταθεροποιητικά μέσα [fixatives] των αρωμάτων και γνωστές για την υψηλή πιθανότητα πρόκλησης ερεθισμών, τη συσσώρευσή τους στον ανθρώπινο οργανισμό και τη μη βιο-αποικοδομησιμότητά τους. Ως μέσο συντήρησης των αρωμάτων έχει επιλεγεί το φυσικό αντιοξειδωτικό και συντηρητικό, Rosmarinus officinalis.

VELVET ORRIS/VIOLEΤ/WHITE PEPPER


EAU DE TOILETTE [NATURAL SPRAY/VAPORISATEUR] 50mL

Character: sweet floral / orris
Top notes: Bergamot, Blackcurrant, Cranberry, White Peppercorn
Heart: Orris Wood, Caviar, Orange Blossom
Dry out: Dry Amber, Musk, Patchouli, Cashmere Wood


VELVET ORRIS

Η απαλή, διακριτική, σχεδόν μυστικιστική ευωδιά του ελαίου από τη ρίζα της Ίριδος αποκτά ένταση με το χρόνο, φθάνοντας στο αποκορύφωμα σε διάστημα άνω των τριών ετών. Με κάθε ρίζα του φυτού να προσφέρει μόλις λίγες σταγόνες αυτού του παράξενου αρωματικού συνδυασμού από ξυλώδεις και παράλληλα γλυκές νότες μαζί με μία γοητευτική αύρα πούδρας, η Ίριδα κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο πολύτιμα φυσικά συστατικά.

VIOLEΤ

Η πρώτη ένδειξη της έλευσης της άνοιξης, πριν ακόμα εμφανιστούν τα πρώτα πράσινα φύλλα στα δένδρα -το εύθραυστο άνθος της Βιολέτας με το άκρως floral άρωμα, έχει συνδεθεί με την έννοια του ρομαντισμού. Το μικροκαμωμένο αυτό λουλούδι, σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας, συνθέτει μία αρωματική συμφωνία με κυρίαρχες τις γλυκές νότες πούδρας.

WHITE PEPPER

Η αξία του Πιπεριού, ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα του κόσμου, προσομοιάστηκε στην αρχαιότητα με αυτή των νομισμάτων. Οι άγουροι καρποί του φυτού από το οποίο προέρχεται το Πιπέρι, είναι γνωστοί ως Λευκό Πιπέρι -ηπιότερης γεύσης αλλά πιο έντονου αρώματος, ισορροπούν ανάμεσα στη γήινη αύρα και τον αιχμηρό, πικάντικο χαρακτήρα του καρυκεύματος.

MOUNTAIN PEPPER/BERGAMOT/CORIANDER [POUR HOMME]
EAU DE TOILETTE [NATURAL SPRAY/VAPORISATEUR] 50mL

Character: fougere / aromatic woods
Top notes: Litsea Cubeba, Orange, Bergamot, Plum, Apple
Heart: Pepper, Rosemary, Coriander, Lavender
Dry out: Musk, Amber, Woods



MOUNTAIN PEPPER
To όνομα Mountain Pepper οφείλεται στην ομοιότητα των Μούρων -καρπός του τροπικού δένδρου, Litsea Cubeba- με τους μικρούς καρπούς πιπεριού. Το φρέσκο, αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο των καρπών του δένδρου θυμίζει μία περισσότερο εκλεπτυσμένη, γλυκιά εκδοχή του αρώματος του λεμονιού.
BERGAMOT
Το Περγαμόντο είναι το φρούτο των αντιθέσεων, γνωστό και ως ο «Πρίγκιπας των Αχλαδιών», συνδεδεμένο με τους ξένοιαστους καλοκαιρινούς, απογευματινούς περιπάτους στους αγρούς της Μεσογείου, παρά το γεγονός ότι το δένδρο ανθίζει το χειμώνα. Οι γλυκόπικρες νότες που αναδύει, εκπέμπουν ζεστασιά, ζωντάνια.


CORIANDER
Ο Κορίανδρος, με το ξυλώδες αρωματικό προφίλ, έχει καταγραφεί ως ο μυστικός καρπός της αθανασίας, της ευτυχίας και της αγάπης στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες τον επαίνεσαν ήδη από πολύ νωρίς, από τη 2η χιλιετία π.Χ., για το εξαίρετο άρωμά του, καλλιεργώντας τον για τη δημιουργία των αρωματικών σκευασμάτων της εποχής, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες που ανακαλύφθηκαν στην Πύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου