Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η Pull&Bear παρουσιάζει τα νέα τζιν από ανακυκλωμένο βαμβάκι





Το αυθεντικό ανδρικό παντελόνι εμπνέεται απο το περιβαλλοντικό πνεύμα της
Pull&Bear.

Η Pull&Bear λανσάρει την πρώτη της σειρά ανδρικών τζιν από ανακυκλωμένο βαμβάκι, μια ακόμα πρωτοβουλία της αλυσίδας που ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία παραγωγής με τη σειρά που παρουσιάστηκε πρόσφατα, από Οργανικό Βαμβάκι.

Το ύφασμα προέρχεται από παλιά denim παντελόνια και μέσω μιας απλής διαδικασίας δημιουργείται το νέο υλικό. Αυτό περνά από βαθύ καθαρισμό και μετατρέπεται σε νέα ίνα που χρησιμοποιείται, μαζί με άλλους τύπους βαμβακιού, στην κατασκευή των τζιν.

Το ρούχο έχει την ποιότητα ενός κανονικού προϊόντος και δεν διαφοροποιείαι στην αφή. Το χρώμα, ωστόσο, αποκτά έναν ιδιαίτερο τόνο, το grey cast. Σε σχεδιασμό κλασικού πεντάτσεπου μοντέλου, το τζιν έχει «πράσινη ετικέτα» που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής του ακολουθεί την ορθή χρήση νερού και περιορισμένα χημικά στοιχεία.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες της Pull&Bear όσον αφορά την περιβαλλοντική αποδοτικότητα. Για παράδειγμα, από το 2008, η αλυσίδα εκδίδει τον κατάλογό της μόνο στο διαδίκτυο, μειώνοντας σημαντικά τη χρήση χαρτιού. Τα καταστήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η αποδοτικότητα στη χρήση νερού, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό, και γενικά η ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου