Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της H&M καλούνται να ιεραρχήσουν τη στήριξη που θα παράσχει το ίδρυμα H&M Conscious Foundation



Τα προσεχή χρόνια, το ίδρυμα H&M Conscious Foundation θα αντιμετωπίσει τρία παγκόσμια προβλήματα, αξιοποιώντας τη δωρεά του μισού δισεκατομμυρίου κορονών Σουηδίας από την οικογένεια του Stefan Persson. Σήμερα, το ίδρυμα δίνει στους εργαζόμενους και στους πελάτες της H&M τη δύναμη να αποφασίσουν ποια τρία προβλήματα θα υποστηρίξει. Από αύριο, 22 Οκτωβρίου, όλοι μπορούν να ψηφίσουν στη διεύθυνση makeadifference.hm.com.

 Αντλώντας έμπνευση από τους Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετίας που έχει θέσει ο ΟΗΕ, το ίδρυμα H&M Conscious Foundation θα χρησιμοποιήσει τους πόρους του, για να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα πιο απαιτητικά προβλήματα στον κόσμο, κάνοντας τη διαφορά στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η H&M. Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι των εργαζομένων και των πελατών της H&M θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.



"Είναι ευθύνη μας να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η H&M. Καλούμε λοιπόν τους εργαζομένους και τους πελάτες μας να μας πουν ποιους σκοπούς πιστεύουν ότι πρέπει να υποστηρίξει το ίδρυμα H&M Conscious Foundation. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ποια θέματα απασχολούν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο", λέει ο Karl-Johan Persson, CEO της H&M και μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος H&M Conscious Foundation.



Το ίδρυμα H&M Conscious Foundation συμβουλεύτηκε πολλούς ειδικούς, οι οποίοι επιλέχτηκαν για τη δέσμευση που επιδεικνύουν σε διάφορα αναπτυξιακά θέματα, για το ποιες παγκόσμιες προκλήσεις θεωρούν πιο επιτακτικές. Το καθαρό νερό, η ενίσχυση των γυναικών, η διαφύλαξη των εθνικών πόρων, η εκπαίδευση και η μείωση της φτώχειας μέσω της αυτοενδυνάμωσης αποτελούν τις πέντε κορυφαίες προτεραιότητες. Για αυτά τα θέματα καλείστε να ψηφίσετε στη διεύθυνση makeadifference.hm.com.



Αφού καθοριστούν οι τρεις κορυφαίες προτεραιότητες από τους εργαζομένους και τους πελάτες της H&M, το ίδρυμα θα συνεργαστεί με τρεις διεθνώς καταξιωμένες οργανώσεις, για να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα σε παγκόσμια κλίμακα.Επιπλέον, το ίδρυμα θα εγκαινιάσει τοπικά προγράμματα στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η H&M, τα οποία θα αντικατοπτρίζουν τα θέματα που επιλέχθηκαν βάσει της ψηφοφορίας.



Ως πηγή έμπνευσης για το makeadifference.hm.com, οι ειδικοί αποκαλύπτουν ποιες παγκόσμιες προκλήσεις θεωρούν πιο επιτακτικές και γιατί. Μεταξύ αυτών είναι ο Καθηγητής Jeffrey D. Sachs και ο Καθηγητής Johan Rockström.



"Είναι σπουδαίο που το ίδρυμα H&M Conscious Foundation αναλαμβάνει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, αφουγκραζόμενο τις ιδέες του παγκόσμιου κοινού. Είμαι πεπεισμένος ότι, χάρη στη δέσμευση και τη διεθνή τους επιρροή, αυτές οι προσπάθειες θα προάγουν πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες. Μπορούμε πράγματι να γίνουμε η γενιά που θα εξαλείψει τη φτώχεια και θα προστατεύσει τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα της Γης", λέει ο Καθηγητής Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης (The Earth Institute) στο Πανεπιστήμιο Columbia και Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τους Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετίας.



"Ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, και το ίδρυμα H&M Conscious Foundation μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση πρακτικών, πρωτοποριακών και βιώσιμων λύσεων για ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας", λέει ο Johan Rockström, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και Διευθυντής του κέντρου Stockholm Resilience Centre.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου