Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

14η Athens Xclusive Designers Week - 3η ημέρα


Νέοι σχεδιαστές μόδας, φρέσκες ιδέες, 3 σημαντικά βραβεία και μια άκρως επιτυχημένη τελετή απονομής με παρουσιαστές τον Μιχάλη Ζαμπίδη και την Τόνια Φουσέκη, έδωσαν λάμψη στην 3η μέρα της AXDW!































































Χιλιάδες καλεσμένων κατέκλυσαν για 3η μέρα  το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής για τις επιδείξεις της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, για να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των collection 11 νέων σχεδιαστών για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 αλλά και την απονομή των New Designers Awards με παρουσιαστές τον 15 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη και τη διοργανώτρια της εκδήλωσης Τόνια Φουσέκη!
9 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ ο περσινός νικητής του Βραβείου Best New Designer, Insomniac by Spiros Stefanoudakis αλλά και η Carmen Emanuela Popa από τη Ρουμανιά, νικήτρια του Βραβείου Best Catwalk της 12ης AXDW, έκλεισαν τις επιδείξεις με 2 εντυπωσιακές συλλογές.
Το brand Insomniac παρουσίασε τη συλλογή "Diamonds" που είναι εμπνευσμένη από τη λάμψη του διαμαντιού, καθώς αγγίζει τη λάμψη που κρύβει κάθε γυναίκα μέσα της αλλά και τον αυθόρμητο δυναμισμό του κάθε άνδρα.
Η σχεδιάστρια Carmen Emanuela Popa παρουσίασε τη νέα της συλλογή, η οποία απευθύνεται στη εκλεπτυσμένη αλλά και ταυτόχρονα δυναμική γυναίκα. Μέσα από στυλιστικές αντιθέσεις αλλά διατηρώντας την αρμονία και τη χρωματική συνοχή η συλλογή περιγράφει για την εξελικτική πορεία προς το μέλλον.
Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του labelUnderground”, η κα Λίλα Κουτσιομάρη, fashion editor του περιοδικού Like!, ο κος Λάσκαρης, διακεκριμένος σχεδιαστής μόδας, η κα Μαρία Παπαγρηγορίου, fashion editor των Αττικών Εκδόσεων, ο κος Χρήστος Πετρίδης, σχεδιαστής του ιστορικού οίκου Faliakos by Petridis, η κα Νέλλυ Σκουφάτογλου, editor in chief του περιοδικού Ozon, η κα Μαρία Τζαβάρα, fashion distributor των περιοδικών Marie Claire & Vimadonna και η κα Εύα Φωτοπούλου, ιδιοκτήτρια του Pop Up Store.
Η διοργανώτρια της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, κατά την ομιλία της στην τελετή απονομής, μίλησε για την υποστήριξη της διοργάνωσης προς τους Έλληνες σχεδιαστές, ενώ αναφέρθηκε στον εκλιπόντα Μιχάλη Ασλάνη, ένα σχεδιαστή σταθμό για την ελληνική μόδα, για τον οποίο η φετινή AXDW θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του και να αποδώσει τον ελάχιστο δυνατό φόρο τιμής στη 40χρόνη πορεία του, δημιούργησε ένα ειδικό εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο είναι ανοικτό στο κοινό για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων προβλήθηκε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό video με στιγμιότυπα από την πορεία του σχεδιαστή!
Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:
LKC by Loukia Kyriakou: η σχεδιάστρια εντυπωσίασε κοινό και κριτές με την ολοκληρωμένη της συλλογή και απέσπασε το βραβείο Best New Designer, το οποίο της απένειμε η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutiqueUnderground”. Το βραβείο αντιστοιχεί στη δυνατότητα του νικητή να ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφισή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.
180Degrees: η Μαρία Πραστάκου, σχεδιάστρια του brand 180Degrees, παρουσίασε μια συλλογή με δημιουργίες πολυμορφικές που της έδωσαν το  βραβείο Best Trendsetter για 2η φορά! Η νικήτρια κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο γυναικείο portal tlife, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά της στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά της στον κλάδο.
360Project: Οι 3 σχεδιάστριες του brand, παρουσιάζοντας ένα πολύ δημιουργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισαν το βραβείο Best Catwalk, το οποίο της απένειμε η κα Γιώτα Δραγώνα, Υπεύθυνη του Τομέα Beauty & Fashion των ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το βραβείο αντιστοιχεί σε μια πλήρη ετήσια υποτροφία από το IEK AKMH.
Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: Katerina Papagianni, Anastasia Dosi, Bold&Locked, Aida, Ellen S. & F. Erotokritos, Nicolaos.
Πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους την 3η ημέρα των επιδείξεων: Κώστας Φραγκολιάς, Νίνα Λοτσάρη, Σόφη Πασχάλη, Δημήτρης Πέτρου, Πωλίνα Χριστοδούλου, Vegas, Kings, Ναυσικά Σαραντοπούλου, Θάνος Χρόνης, οι 48 ώρες κα

Παράλληλα, η Athens Xclusive Designers Week για 1η φορά, διοργανώνει ένα διαγωνισμό σχεδίου, ανοικτό στο κοινό, που θα δώσει την ευκαιρία σε ένα ταλάντουχο σχεδιαστή να συμμετάσχει στα New Designers Awards της επόμενης διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια του 4ημέρου, κάθε ώρα, 10 διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα σχέδιο ρούχου, που θεωρούν αντιπροσωπευτικό του ύφους και του ταλέντου τους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της διοργάνωσης, ένα «ατελιέ» δημιουργίας με όλες τις απαραίτητες γραφικές ύλες, που προσφέρει η Buldoza. Τα σχέδια που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του 4ημέρου, θα συγκεντρωθούν και θα αναρτηθούν μετά το τέλος της διοργάνωσης, σε ειδικό application στη σελίδα της AXDW στο facebook,  όπου θα πραγματοποιείται ψηφοφορία από το κοινό για ένα μήνα!
Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, στηρίζει τη μόδα και τους δημιουργούς της και γίνεται Επίσημος Χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας! Οι bartenders της Belvedere επιμελούνται μοναδικά cocktails ειδικά διαμορφωμένα για τη διοργάνωση, καθόλη τη διάρκεια του 4ημέρου, ενώ ένα ξεχωριστό Belvedere fashion moment θα γίνει πραγματικότητα τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του fashion show Kathy Heyndels.

Τα μακιγιάζ των επιδείξεων της AXDW γίνεται με προϊόντα της γαλλικής μάρκας επαγγελματικού μακιγιάζ Make Up For Ever, που διατίθεται αποκλειστικά στα Sephora. Την επιμέλεια του μακιγιάζ έχει αναλάβει η σχολή FREDDY MAKE UP STAGE, με επικεφαλής τον Freddy Kalobratso.
Το hair styling των επιδείξεων της AXDW γίνεται με τα προϊόντα του βρετανικού fashion lover brand Toni & Guy, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες για το ακαταμάχητο στυλ και το μοναδικό ύφος που προσδίδει σε κάθε τους εμφάνιση! Την επιμέλεια του hair styling έχει αναλάβει όπως κάθε σεζόν η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της 14ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!
Λαχταριστά και 100% φυτικά ροφήματα και επιδόρπια Alpro, πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες, εκ φύσεως χαμηλά σε λιπαρά, δίνουν γεύση στις μέρες των επιδείξεων, καλώντας μας να ζήσουμε στο πιο όμορφο σώμα μας!
Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης δυναμικά DJ sets από τον ραδιοφωνικό σταθμό Athens Deejay 95.2 δίνουν το μουσικό ρυθμό στη μεγάλη «γιορτή» της μόδας!
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr    facebook.com/axdweek    twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek     instagram.com/axdweek   pinterest.com/axdweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου