Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αμπέλι Σαντορίνης

ΚΟΡΡΕΣ ΣΩΜΑ
AΜΠΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ / ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ & BODY MILK

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Το μπλε του Αιγαίου, το κυκλαδίτικο λευκό και το άπλετο ελληνικό «φως» δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, συνδεδεμένο με το μυστήριο του μύθου της χαμένης Ατλαντίδος. Το νησί της Σαντορίνης, δημοφιλής προορισμός και τοπίο απαράμιλλης παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη νέα σειρά περιποίησης σώματος ΚΟΡΡΕΣ.

AΜΠΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ / ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ & BODY MILK
Δύο νέα προϊόντα που εγκλωβίζουν την ομορφιά, τις εικόνες και αρώματα της Σαντορίνης. Η σειρά Αμπέλι Σαντορίνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΚΟΡΡΕΣ με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/ Santowines, βασίζεται στο Ασύρτικο Σαντορίνης –μία γηγενή ποικιλία σταφυλιού, με παρελθόν 3.500 ετών, που καλλιεργείται στα άγονα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού, επιβιώνοντας με τη βοήθεια ευρηματικών τεχνικών καλλιέργειας και της θαλάσσιας ομίχλης. Η συγκεκριμένη ποικιλία –γνωστή έως σήμερα μέσα από τους, διεθνούς απήχησης, οίνους ΠΟΠ Σαντορίνη- αποκτά για πρώτη φορά νέα διάσταση ως καλλυντικό συστατικό, προσφέροντας το μοναδικό άρωμα, αλλά και την προστατευτική της επιδερμίδας δράση [πρόκειται για τη λευκή ποικιλία σταφυλιού με την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών] στα νέα προϊόντα.

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
O αμπελώνας της Σαντορίνης έχει μακρά ιστορία 3.500 ετών. Το Ασύρτικο Σαντορίνης είναι η βασική γηγενής λευκή ποικιλία που καλλιεργείται στο νησί σε έκταση 13.000 στρεμμάτων.

ΕΝΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Ο παραδοσιακός τρόπος που καλλιεργείται το Ασύρτικο Σαντορίνης σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό, πλούσιο σε μέταλλα, έδαφος και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, συμβάλλουν στη δημιουργία μίας εξαιρετικής ποικιλίας σταφυλιού με μοναδικό άρωμα και ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ο αμπελώνας της Σαντορίνης είναι από τους ελάχιστους παγκοσμίως που είναι φυτεμένος με αυτόριζα φυτά, αφού η φυλλοξήρα δεν τον προσέβαλε ποτέ. Σε άνυδρα εδάφη και σε ένα ξηροθερμικό κλίμα οι αμπελώνες καταφέρνουν να επιβιώνουν, χάρη στην ιδιαιτερότητα του εδάφους που συγκρατεί τις ελάχιστες χειμερινές βροχές στο βάθος για να τις φέρουν οι θερινές ακτίνες του ήλιου πάλι στην επιφάνεια, αλλά και στη θάλασσα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Καθώς αυτή εξατμίζεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της ημέρας, ο ατμός παρασύρεται από τους ανέμους, υπερπηδά την καλντέρα, ψύχεται λόγω του υψόμετρου και καταλήγει σε μία νυχτερινή πυκνή ομίχλη που ενυδατώνει τα φυτά και το χώμα. Ένα -μοναδικό στον κόσμο- μικροκλίμα, που συντελεί στην πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών και τους χαρίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ηφαιστειακό έδαφος του νησιού, με την ιδιαίτερη όψη, είναι πορώδες, πλούσιο σε τέφρα και ελαφρόπετρα, με την ικανότητα να απορροφά την υγρασία της ατμόσφαιρας, ενώ η πληθωρική παρουσία ανόργανων στοιχείων και μεταλλικών ιόντων χαρίζει μεταλλικότητα στην καλλιέργεια. Ένα ακόμα ευρηματικό εμπόδιο στην απώλεια νερού είναι οι περίφημες «πεζούλες», η διαμόρφωση του εδάφους σε επίπεδα στις περιοχές με μεγάλη κλίση. Το τελευταίο βήμα σε αυτή την ιδιαίτερη καλλιέργεια είναι ο μοναδικός τρόπος κλαδέματος, με την ονομασία «κουλούρα», εφεύρεση των Σαντορινιών καλλιεργητών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κλήματα κουλουριασμένα χαμηλά στο έδαφος, γίνονται το δίχτυ προστασίας των σταφυλιών από τους ανέμους και τον καυτό ήλιο, καθώς ωριμάζουν.

ΚΟΡΡΕΣ & ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Τα δύο νέα προϊόντα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΚΟΡΡΕΣ με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/ Santowines. Η προσπάθεια αξιοποίησης α’ υλών εγχώριας προέλευσης και στήριξης της τοπικής οικονομίας είναι συνεχής στο πλαίσιο ανάδειξης του πλούτου της ελληνικής φύσης -μία προσπάθεια που εκφράζεται μέσα από την επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των βοτάνων, αλλά και το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών, βασισμένο στις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας, με Έλληνες μικρο-καλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα.

ΑΜΠΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Η ΣΕΙΡΑ
Το Ασύρτικο Σαντορίνης μεταφέρει στα νέα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ το διακριτικό, γλυκό άρωμα της ποικιλίας, όπως έχει διαμορφωθεί από το ηφαιστειογενές έδαφος και τη θαλάσσια αύρα. Νότες πράσινου μήλου, κίτρου, ροδάκινου μαζί με τη χαρακτηριστική μεταλλικότητα…ένα φρέσκο άρωμα ανθισμένων αμπελώνων και αναμνήσεων ελληνικού καλοκαιριού.

ΑΜΠΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ
Εξαιρετικά ενυδατικό αφρόλουτρo, ιδανικό για καθημερινή χρήση. Το εκχύλισμα Ασύρτικου Σταφυλιού Σαντορίνης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας. Οι πρωτεΐνες Σιταριού σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, ενώ η Αλθαία περιέχει ουσίες με καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες.

ΑΜΠΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ BODY MILK

Γαλάκτωμα σώματος, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πηγή ενέργειας για την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα Ασύρτικου Σταφυλιού Σαντορίνης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας. Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο ελληνικής παραγωγής, η προβιταμίνη Β5, το βούτυρο Karité και τα βιολογικά εκχυλίσματα ενεργής Αλόης και Αλθαίας προσφέρουν σημαντική ενυδατική, μαλακτική και καταπραϋντική δράση.

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
  •  Το Σιτάρι [Triticum vulgare], όπως μαρτυρούν πλήθος αρχαιολογικά ευρήματα ηλικίας μέχρι και δώδεκα χιλιάδων ετών, είναι το δεύτερο [με πρώτο το κριθάρι] φυτό που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
  •  Η τεράστια διατροφική σημασία που έχει σήμερα και η ευκολία με την οποία ευδοκιμεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιμάτων, έχουν ως συνέπεια η καλλιέργειά του να καταλαμβάνει παγκοσμίως έκταση μεγαλύτερη από κάθε άλλο φυτό.
  • Οι πρωτεΐνες Σιταριού διατηρούν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

ΑΛΟΗ 
  •  Η ενεργή Αλόη λαμβάνεται κατευθείαν από τον πυρήνα των κυττάρων στα φύλλα του φυτού, διατηρώντας τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα στην κύρια δραστική ουσία, τους πολυσακχαρίτες, ανεξάρτητα από μεταβλητές παραμέτρους, όπως εδαφολογικοί παράγοντες, καιρικές συνθήκες, χρόνος συγκομιδής. Η επιλογή εξελιγμένων μεθόδων εκχύλισης σε συνδυασμό με τη χρήση πιστοποιημένων βιολογικών καλλιεργειών, συμβάλλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων και της συμβατότητάς τους με την επιδερμίδα.
  •  Με εξωτερική εφαρμογή, η Αλόη επουλώνει πληγές και καψίματα, διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων και εμφανίζει σημαντική ενυδατική, μαλακτική και καταπραϋντική δράση.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ 
  • Από τα πολύ παλιά ήδη χρόνια η Aμυγδαλιά [Prunus dulcis] αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ελπίδας, καθώς τα λευκορόδινα άνθη της είναι το πρώτο σημάδι πως η φύση αρχίζει να ξυπνά από το χειμωνιάτικο ύπνο της. Οι καρποί της αποτελούν εξαιρετική τροφή για τους αδύνατους οργανισμούς ή για όσους βρίσκονται σε ανάρρωση.
  • Με την έκθλιψη των γλυκών, αλλά και πικρών, αμυγδάλων παραλαμβάνουμε το Αμυγδαλέλαιο, ένα λάδι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη φροντίδα της ομορφιάς. Με τακτική εξωτερική χρήση, το Αμυγδαλέλαιο απαλύνει τις ρυτίδες του λαιμού, μαλακώνει το άγριο δέρμα στους αγκώνες, δυναμώνει τα νύχια, θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και καθαρίζει αποτελεσματικά τις ευαίσθητες, χωρίς να τις ερεθίζει.

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ
  •  Πρόκειται για ένα φυσιολογικό καταλύτη που αποτελείται από ένα κοκτέιλ ιχνοστοιχείων.
  • Τα ιχνοστοιχεία αυτά είναι βασικά συστατικά του οργανισμού, καθώς και του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος. Για το λόγο αυτό έχουν μεγάλη συμβατότητα με την επιδερμίδα και ανταποκρίνονται στις θρεπτικές ανάγκες της.
  • Προσφέρουν, παράλληλα, ενυδάτωση σε βάθος και επαρκή ενέργεια στα κύτταρα, εξασφαλίζοντας την καλή υγεία του δέρματος.

ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου