Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συμβουλές για υγιή μαλλιά




Πολλοί είναι οι λόγοι που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, από τη μία οι καιρικές συνθήκες, από την άλλη η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, η κακή διατροφή, η χρήση πολλών προϊόντων έχουν ως αποτέλεσμα να αδυνατίζουν τις τρίχες.
Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να παραμείνουν υγιή;

1. Προμηθευόμαστε προϊόντα για την περιποίηση του κεφαλιού μας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας.

2. Χρειάζεται προσοχή με το στέγνωμα και το styling των μαλλιών μας. Αποφεύγουμε να φέρνουμε το σεσουάρ ποτέ πολύ κοντά στην τρίχα, διατηρώντας την ιδανική απόσταση που είναι γύρω στα είκοσι εκατοστά. Όταν θέλουμε να τα στεγνώσουμε και τα χτενίσουμε με πιστολάκι. Καλό είναι να τοποθετούμε στα μαλλιά μας προϊόντα σιλικόνης για την προστασία και τη φροντίδα τους.

3. Δίνουμε σημασία ακόμα και στο απλό χτένισμα των μαλλιών μας, γιατί οι απότομες κινήσεις και τα βίαια τραβήγματα τραυματίζουν την τρίχα.

4. Τα λαστιχάκια που δένουμε τα μαλλιά μας πρέπει να είναι μαλακά και θυμόμαστε να μην δένουμε τα μαλλιά μας πολύ σφιχτά.

5. Κουρευόμαστε συχνά, έστω και μισό εκατοστό είναι αρκετό για να απομακρυνθούν οι κατεστραμμένες άκρες.

6. Πάνω από όλα τρεφόμαστε σωστά μιας και η σωστή διατροφή παρέχει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή θρέψη και λάμψη και των μαλλιών.

7
. Δεν αφήνουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν πολύ, λουζόμαστε συχνά και όταν τα σκουπίζουμε δεν τα τρίβουμε αλλά κάνουμε ταμποναριστές κινήσεις.

8. Ανά διαστήματα χρησιμοποιούμε προϊόντα και μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης και επανόρθωσης.

Μπορεί η φύση κάποιες από εμάς να μην μας προίκισε με πλούσια μαλλιά, όμως με την σωστή φροντίδα και προστασία μπορούμε να το επιτύχουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου