Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week



Ημέρα 3η
Μια ημέρα αφιερωμένη στα Νέα Ταλέντα και τη λαμπερή τελετή των New Designers Awards!





Νέα σχεδιαστικά ταλέντα έλαμψαν στην πασαρέλα της διεθνούς εβδομάδας μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού και πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις φρέσκες προτάσεις των νέων σχεδιαστών, που διαγωνίστηκαν στα New Designers Awards.

Η Mercedes-Benz, που πάντα ακολουθεί τη μόδα σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου, του Τόκυο κ.α., κάνει αισθητή την παρουσία της στη 13η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week με την πρώτη επίσημη εμφάνιση της εντυπωσιακής CLA-Class, η οποία ανατρέπει όλους τους κανόνες της αισθητικής με τον πρωτοποριακό, δυναμικό σχεδιασμό της.

Μια κατακόκκινη CLA-Class δεσπόζει στο φουαγιέ της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να τη θαυμάσουν από κοντά, ενώ πολλοί είναι οι καλεσμένοι που φωτογραφήθηκαν με φόντο τις ειδικές κατασκευές- εξώφυλλα fashion magazines της Mercedes-Benz, με θέμα τις τέσσερις εποχές, που πλαισιώνουν μια λευκή CLA.

11 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ ο περσινός νικητής του Βραβείου Best New Designer, Stylianos, «έκλεισε» τις επιδείξεις με την παρουσίαση μιας πολυμορφικής συλλογής, με αγαπημένα υλικά και σιλουέτες του σχεδιαστή, σε τόνους του μπεζ και του μαύρου. Η συλλογή ονομάζεται «Alice in me» και αποτελεί έναν ύμνο στο σύμβολο της μητέρας, καθώς σε αυτή τη συλλογή είναι έκδηλη η επιρροή της μητέρας του δημιουργού στη σχεδιαστική ταυτότητα του.

Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η Έφη Αλεβίζου, Fashion Director του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ, η Μαρία Βατοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Prada Ελλάδος, η Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutiqueUnderground”, η Ξένια Ιωάννου, aαρχισυντάκτρια του γυναικείου portal T-LIFE, η Μαρία Κανελλοπούλου, Product & Business Development Manager της brandsGalaxy και ο σχεδιαστής μόδας Μίλτος.

Την τελετή απονομής New Designers Awards παρουσίασε η πανέμορφη Ευαγγελία Αραβανή, με μια εντυπωσιακή δημιουργία Notis Panayiotou σε πράσινο χρώμα.

Η διοργανώτρια της Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, κατά την ομιλία της στην τελετή απονομής, μίλησε για την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας, που αποτελεί και τον κύριο στόχο της διοργάνωσης από την ίδρυσή της. Τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένας σημαντικός συνοδοιπόρος της MB AXDW σε αυτή την προσπάθεια, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), με τον οποίο ξεκινά μια συνεργασία με μεγάλη σημασία: Έλληνες σχεδιαστές με τη βοήθεια της MB AXDW και του ΟΠΕ θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, ενώ την επόμενη εβδομάδα Έλληνες σχεδιαστές και ελληνικές εταιρείες ένδυσης θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση του Ελληνορωσικού επιμελητηρίου, στην οποία θα έρθουν σε επαφή με buyers του εξωτερικού.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Maria Tagalou: η νεαρή σχεδιάστρια κέρδισε τις εντυπώσεις με το καινοτομικό στυλ και την υψηλή αισθητική των δημιουργιών που παρουσίασε και απέσπασε το Mercedes-Benz Fashion Award Greece for innovation and top aesthetic, το οποίο της απένειμε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Mercedes-Benz Ελλάς, κα Μάρθα Καμπύλη. Για 1η φορά, η διεθνής εβδομάδα μόδας σε συνεργασία με την Mercedes-Benz Hellas θα βραβεύσει έναν τυχερό νέο σχεδιαστή με το Mercedes-Benz Fashion Award Greece, που θα δώσει την ευκαιρία στο νικητή να ζήσει την εμπειρία του Mercedes-Benz Fashion Week Berlin του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των επιδείξεων μόδας, πρόσβασης στο backstage, πρόσκλησης για το party της εβδομάδας μόδας και συνάντησης με έναν Γερμανό σχεδιαστή στο ατελιέ του!

Ins²omniac: ο σχεδιαστής εντυπωσίασε κοινό και κριτές με τη νέα του συλλογή και απέσπασε το βραβείο Best New Designer, το οποίο του απένειμε η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutiqueUnderground”. Το βραβείο αντιστοιχεί στη δυνατότητα του νικητή να ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφισή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.

180Degrees: η Μαρία Πραστάκου, σχεδιάστρια του brand 180Degrees, παρουσίασε μια συλλογή με δημιουργίες πολυμορφικές που της έδωσαν το  βραβείο Best Trendsetter, το οποίο της απένειμε ο κος Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Marketing Manager του MTV Greece. Η νικήτρια κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.

LKC by Loukia Kyriacou: η Κύπρια σχεδιάστρια παρουσιάζοντας ένα πολύ δημιουργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk, το οποίο της απένειμε η κα Γιώτα Δραγώνα, Υπεύθυνη του Τομέα Beauty & Fashion των ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το βραβείο αντιστοιχεί σε μια πλήρη ετήσια υποτροφία από το IEK AKMH.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: Bold&Locked, Aida, Polina Argyrou, Victoria S, by F. Erotokritos , Pamela Sietos, Manus Gabriill, Nicolaos.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 2η ημέρα των επιδείξεων: Βίκυ Χατζή, Ευαγγελία Αραβανή, Κωνσταντίνος Μελής, Κώστας Φραγκολιάς, Βανέσα Αδαμοπούλου, 48 ώρες, Κωστας Φραγκολιάς, ο Γιώργος Μανίκας με τη σύζυγο του, Λαουρα Νάργες, Θοδωρής Παναγάκος  κ.α.

Το μακιγιάζ της MB AXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η ΜΒ AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι, οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκη επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Η MB AXDW σε συνεργασία με το ΕΥΡΗΚΑ κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών πραγματοποιεί ένα Κυνήγι Θησαυρού, όπου οι καλεσμένοι σε συγκεκριμένες επιδείξεις μόδας, μπορούν να κερδίσουν μοναδικά fashion gifts και αξεσουάρ, δημιουργίες των συμμετεχόντων σχεδιαστών της εβδομάδας μόδας, που εξασφαλίστηκαν από τη διοργάνωση αποκλειστικά γι’ αυτούς. Χθες, τρεις τυχεροί κέρδισαν δώρα από τους σχεδιαστές Stylianos, Bold& Locked, Ins²omniac, Polina Argyrou, Victoria S. by F. Erotokritos, Pamela Sietos, 180Degrees, LKC by Loukia Kyriakou, Manus Gabriil, Maria Tagalou,Nicolaos.

Οι καλεσμένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του Collagen Pro Active, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου,  που αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και να απολαύσουν τη νέα σειρά οίνων με απόλυτα νεανική διάθεση, BiancoNero. 

Ο Athens Deejay με τον Erwin Clapis και ο En lefko με τους Λατερνατιβ (Παναγιωτης Μενεγος - Σταύρος Διοσκουρίδης) έδωσαν το μουσικό παλμό στη χθεσινή βραδιά!

Τέλος, οι επισκέπτες της MB AXDW έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ευχές τους με το Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος σε ένα πρωτότυπο installation με τίτλο Dress Me Up With a Wish,  που επιμελήθηκε η Mercedes-Benz Hellas στο πλαίσιο της ευγενικής της χορηγίας στο φιλανθρωπικό οργανισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr    facebook.com/axdweek    twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek     instagram.com/axdweek   pinterest.com/axdweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου