Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ερεθισμένο πρόσωπο από το κρύο; Όχι πια!



Όταν ο καιρός γίνεται ψυχρός, το δέρμα γίνεται ξηρό και ερεθίζεται πιο εύκολα. Οι φραγμένοι πόροι εξαιτίας των ερεθισμών είναι ένα από τα προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε. Μην ανησυχείτε υπάρχουν τρεις εύκολοι τρόποι για να καταφέρετε να κρατήσετε την επιδερμίδα σας χωρίς ερεθισμούς.
Ο πρώτος μας έρχεται από τα παλιά, βράστε μια κατσαρόλα με νερό και καθώς βράζει προσθέστε φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο δεντρολίβανο. Κατεβάστε την από την φωτιά και μετά από λίγο τοποθετήστε από πάνω το πρόσωπό σας, έχοντάς το σκεπασμένο με μια πετσέτα, οι υδρατμοί θα μαλακώσουν την επιδερμίδα και θα ανοίξουν τους φραγμένους πόρους.
Ο δεύτερος αφορά τα προϊόντα καθαρισμού και τις μάσκες με ένζυμα, ό,τι δηλαδή χρειάζεται το ερεθισμένο δέρμα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν ένζυμα, προτιμήστε εκείνα που περιέχουν ένζυμα φρούτων μιας και είναι πιο δραστικά.
Τέλος, μια εύκολη και απλή διαδικασία είναι να προμηθευτείτε μια μάσκα με άργιλο, μιας και οι μεγάλες ποσότητες μαγνησίου που περιέχει θα ενυδατώσουν γρήγορα την επιδερμίδα και ως γνωστόν η αντιφλεγμονώδης δράση του μαγνησίου, θα βοηθήσει στο να αποκατασταθούν γρηγορότερα οι ερεθισμένοι πόροι του δέρματος του προσώπου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου