Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τα λάθη που μειώνουν την ομορφιά μας και πώς να τα αποφύγουμε



Μικρές συνήθειες που ούτε τις καταλαβαίνουμε μας απομακρύνουν από το αψεγάδιαστο πρόσωπο. Μάθετε τι είναι αυτά και πως να τα αποφύγετε.
-              Το να κοιμάστε μπρούμυτα ή προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει ως αποτέλεσμα να τσαλακώνεται η ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας και με την πάροδο του χρόνου, να δημιουργούνται λεπτές γραμμούλες, ρυτίδες. Προτιμήστε να κοιμάστε ανάσκελα.
-              Ο ανεπαρκής ύπνος κάνει την επιδερμίδα μας θαμπή και δημιουργεί μαύρους κύκλους. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε 7-8 ώρες καθημερινά, μιας και κατά τη διάρκεια του ύπνου την νύχτα συντελείτε η κυτταρική ανανέωση του δέρματος.
-              Αν συνηθίζετε να γλείφετε τα χείλη σας, τα αφυδατώνετε με συνέπεια να είναι συνεχώς σκασμένα. Για να κόψετε την «κακή συνήθεια» να έχετε μαζί σας ένα ειδικό stick για να τα ενυδατώνετε και να μην χρειάζεται να τα γλείφετε.
-              Το να σπάτε τα σπυράκια, μπορεί να το έχετε κάνει πολλές φορές και να μην έχει συμβεί τίποτα, αλλά είναι πολύ πιθανό να τραυματιστεί η επιδερμίδα αφήνοντας σημάδια ή να προκληθεί μεγαλύτερη λοίμωξη.
-              Η απουσία της γυμναστικής από την καθημερινότητα σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μη υγιεινού τρόπου διατροφής συντελούν στην καταστροφή των κυττάρων μας   Με την άσκηση, συντελείται καλύτερη οξυγόνωση και αιμάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας μας. Κατανοήστε την αναγκαιότητα της γυμναστικής και της σωστής διατροφής στη ζωή σας, εκτός από υγεία, βοηθούν στο να παραμείνετε νεότερες.
-              Το κάπνισμα, που εκτός από τις βλαβερές του συνέπειες για την υγεία, επηρεάζει και την επιδερμίδα, καταστρέφοντας το κολλαγόνο, καθώς επίσης γίνεται και αγγειοσύσπαση με συνέπεια να μειώνεται η ροή του αίματος στην επιδερμίδα. Η διακοπή του καπνίσματος κρίνεται απαραίτητη τόσο για την υγεία μας όσο και για την διατήρηση της σφριγηλής επιδερμίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου